Bestuur

Arend Pottjegort (voorzitter)

Arend is freelance educatief auteur en runt als zzp’er ZinvolLeren.nl. Hij gaf les in het basisonderwijs en werkte zeven jaar fulltime bij uitgeverij Codename Future. Zijn specialisme is het verbinden van onderwijs en samenleving. Hij schrijft aardrijkskundemethodes voor uitgeverijen, maakte het concept van enkele Bosatlassen en ontwerpt toetsvragen voor het CITO. Sinds kort staat hij weer twee dagen per week voor een basisschoolklas.

 

Anne Coos Vuurmans 

Anne Coos was schoolbegeleider in Utrecht met als specialiteit Reken-wiskunde onderwijs. Zij schreef mee aan een rekenmethode, was enkele jaren hoofdredacteur van JSW en Volgens Bartjens, tijdschriften voor het basisonderwijs en werkte als uitgever voor een educatieve uitgeverij. Zij schrijft mee aan onderwijsmethoden, onder andere voor rekenen, taal en geschiedenis.

 

Isabelle de Ridder 

Isabelle werkt al ruim tien jaar onder de naam De Ridder Taalwerk voor verschillende educatieve uitgeverijen in de functie van conceptontwikkelaar, auteur en (eind)redacteur. Daarnaast ontwikkelt ze samen met Saskia Klomps (eigen) educatieve materialen en producten onder de naam Educatieve Concepten. Een voorbeeld hiervan is de Lessenserie Burgerschap voor Snappet. Verder schrijft Isabelle met veel plezier kinderboeken die bij uitgeverij Clavis worden uitgegeven.

 

Saskia Klomps

Saskia heeft ruime ervaring opgedaan binnen het onderwijs. Na haar studie Taal- en Cultuur in Tilburg begon zij als taaldocent. Daarna maakte ze de overstap naar Malmberg als ontwikkelaar van (multimediaal) lesmateriaal. In 2004 trad Saskia in dienst bij de CED-Groep en deed brede kennis en ervaring op als ontwikkelaar en onderwijsadviseur. Samen met Isabelle de Ridder richtte Saskia het bedrijf Educatieve Concepten op, voor het ontwikkelen van materialen in opdracht en in eigen beheer.

 

Hanny Pel

Hanny is vanaf 1988 educatief auteur en redacteur, met als specialisatie vreemde talen en Nederlands. Sinds 2011 werkt zij alleen nog op freelance basis.

 

 

Ruben Rump

Ruben is momenteel werkzaam als docent Economie & Ondernemen bij een vmbo-school in Haarlem. Daarnaast traint hij docenten bij het gebruik van ICT, robotica en nieuwe digitale vaardigheden. Sinds 2004 schrijft hij voor verschillende uitgeverijen. Ooit is hij begonnen bij ThiemeMeulenhoff met het schrijven van een boekje over Mens & Maatschappij. Daarnaast werkt hij mee aan de examenbundel aardrijkskunde. De laatste jaren schrijft hij steeds vaker over digitale tools, robotica en gamedesign.

 

Marit van der Veer 

Na haar studie Toegepaste Onderwijskunde (Universiteit Twente, 2001) werkte Marit achtereenvolgens als ontwikkelaar van lesmateriaal voor het basisonderwijs bij de CED-Groep in Rotterdam en als redacteur primair onderwijs bij educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff. Sinds 2012 is zij eigenaar van Marit van der Veer – Onderwijskundig ontwerp & Tekstontwikkeling. Zij werkt met veel enthousiasme en plezier mee aan de ontwikkeling van educatief materiaal voor diverse sectoren in het onderwijs. Als onderwijskundige is zij overal inzetbaar, maar haar hart ligt het dichtst bij projecten op het gebied van taal, lezen, kunst en cultuur.