Bestuur

Arend Pottjegort (voorzitter)

Arend is freelance educatief auteur en runt als zzp’er ZinvolLeren.nl. Hij gaf les in het basisonderwijs en werkte zeven jaar fulltime bij uitgeverij Codename Future. Zijn specialisme is het verbinden van onderwijs en samenleving. Hij schrijft aardrijkskundemethodes voor uitgeverijen, maakte het concept van enkele Bosatlassen en ontwerpt toetsvragen voor het CITO. Sinds kort staat hij weer twee dagen per week voor een basisschoolklas.

Atte Roskam (Secretaris)

Atte schrijft documentatie over voertuigentechniek en ontwikkelt leermethodes voor dat vak voor het vmbo, mbo en hbo. Tevens treedt hij op als praktijkdocent en trainer. Hij is namens het VvEA-bestuur afgevaardigd naar het bestuur van Lira.

 

Onno Kalverda (penningmeester)

Onno was docent biologie en scheikunde. Hij maakte examenvragen voor het CITO en werkte mee aan internationale projecten om het gebruik van de computer in het biologieonderwijs te stimuleren. Hij was auteur van een biologiemethode en uitgever. Hij begon in 2006 als coördinator bij de VSenV  en was initiatiefnemer van de oprichting van de Vereniging van Educatieve Auteurs.

 

Anne Coos Vuurmans (bestuurslid)

Anne Coos was schoolbegeleider in Utrecht met als specialiteit Reken-wiskunde onderwijs. Zij schreef mee aan een rekenmethode, was enkele jaren hoofdredacteur van JSW en Volgens Bartjens, tijdschriften voor het basisonderwijs en werkte als uitgever voor een educatieve uitgeverij. Zij schrijft mee aan onderwijsmethoden, onder andere voor rekenen, taal en geschiedenis.

 

Isabelle de Ridder (bestuurslid)

Isabelle werkt al ruim tien jaar onder de naam De Ridder Taalwerk voor verschillende educatieve uitgeverijen in de functie van conceptontwikkelaar, auteur en (eind)redacteur. Daarnaast ontwikkelt ze samen met Saskia Klomps (eigen) educatieve materialen en producten onder de naam Educatieve Concepten. Een voorbeeld hiervan is de Lessenserie Burgerschap voor Snappet. Verder schrijft Isabelle met veel plezier kinderboeken die bij uitgeverij Clavis worden uitgegeven.

 

Saskia Klomps (bestuurslid)

Saskia heeft ruime ervaring opgedaan binnen het onderwijs. Na haar studie Taal- en Cultuur in Tilburg begon zij als taaldocent. Daarna maakte ze de overstap naar Malmberg als ontwikkelaar van (multimediaal) lesmateriaal. In 2004 trad Saskia in dienst bij de CED-Groep en deed brede kennis en ervaring op als ontwikkelaar en onderwijsadviseur. Samen met Isabelle de Ridder richtte Saskia het bedrijf Educatieve Concepten op, voor het ontwikkelen van materialen in opdracht en in eigen beheer.