Bestuur

Anne Coos Vuurmans (plaatsvervangend voorzitter)

Anne Coos was schoolbegeleider in Utrecht met als specialiteit Reken-wiskunde onderwijs. Zij schreef mee aan een rekenmethode, was enkele jaren hoofdredacteur van JSW en Volgens Bartjens, tijdschriften voor het basisonderwijs en werkte als uitgever voor een educatieve uitgeverij. Zij schrijft mee aan onderwijsmethoden, onder andere voor rekenen, taal en geschiedenis.

Hanny Pel

Hanny is vanaf 1988 educatief auteur en redacteur, met als specialisatie vreemde talen en Nederlands. Sinds 2011 werkt zij alleen nog op freelance basis.

 

Ruben Rump (penningmeester)

Ruben is momenteel werkzaam als docent Economie & Ondernemen bij een vmbo-school in Haarlem. Daarnaast traint hij docenten bij het gebruik van ICT, robotica en nieuwe digitale vaardigheden. Sinds 2004 schrijft hij voor verschillende uitgeverijen. Ooit is hij begonnen bij ThiemeMeulenhoff met het schrijven van een boekje over Mens & Maatschappij. Daarnaast werkt hij mee aan de examenbundel aardrijkskunde. De laatste jaren schrijft hij steeds vaker over digitale tools, robotica en gamedesign.

Marit van der Veer (secretaris)

Na haar studie Toegepaste Onderwijskunde (Universiteit Twente, 2001) werkte Marit achtereenvolgens als ontwikkelaar van lesmateriaal voor het basisonderwijs bij de CED-Groep in Rotterdam en als redacteur primair onderwijs bij educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff. Sinds 2012 is zij eigenaar van Marit van der Veer – Onderwijskundig ontwerp & Tekstontwikkeling. Zij werkt met veel enthousiasme en plezier mee aan de ontwikkeling van educatief materiaal voor diverse sectoren in het onderwijs. Als onderwijskundige is zij overal inzetbaar, maar haar hart ligt het dichtst bij projecten op het gebied van taal, lezen, kunst en cultuur.

Annemiek Verhoef