maart 2018

Netwerkborrel 8 februari in Utrecht

Op donderdag 8 februari jl., de tweede dag van de IPON, vond er weer een gezellige netwerkborrel plaats voor leden en belangstellenden. Vakgenoten, niet alleen auteurs maar ook redacteuren, projectleiders en anderen die onderwijsleermiddelen maken, kwamen eind van de middag samen bij restaurant Zeyn.

Lees meer >

Digitaal hergebruik?

Afgelopen zomer liet Malmberg mij weten dat afdeling VO reorganiseert. De functie van uitgever vervalt en daarvoor in de plaats komen twee nieuwe functies. Een zogeheten portfoliomanager richt zich vooral op de marketing en sales van een aantal methoden.

Lees meer >

Verontwaardiging & verantwoordelijkheid

Ineens stroomde mijn tijdlijn vol met verontwaardiging over een informatieboekje van Noordhoff. Geschreven door een collega dus of tenminste een soort collega. Geschreven door een collega dus of tenminste een soort collega. Lees meer >

Internet overspoeld met illegale kopieën van lesboeken

Een paar weken geleden, terwijl ik druk aan het schrijven was, surfte ik wat op internet, op zoek naar een plaatje. Mijn muisaanwijzer bleef per toeval steken bij een plaatje van het omslag van een boek waar ik aan heb meegeschreven.

Lees meer >

Burgerschap en leermateriaal

‘De docent maatschappijleer leert ons ook wel wat er in het boek staat, maar daaromheen moeten we veel dingen zelf doen en nadenken. Anders weet nog maar de helft van de leerlingen waar het over gaat.’

Lees meer >

Maak kennis met je collega: Marion van de Coolwijk

Ik ben van oorsprong Montessori-docent, begonnen eind jaren `70 in Amsterdam en heb me in de loop der jaren gespecialiseerd in RT / IB / Dyslexie. Daarnaast schrijf ik vanaf 1988 kinder- en jeugdboeken (nu ruim 200 titels) en heb ik in 1999 Instituut Kind in Beeld opgericht.

Lees meer >

Maak kennis met de sectie jeugdboekenschrijvers van de Auteursbond

Zo’n 200 leden van de Auteursbond zijn aangesloten bij de sectie jeugdboekenschrijvers. Ooit, in een ver verleden, was de sectie geen sectie maar een werkgroep, en was de werkgroep onderdeel van de voorloper van de Auteursbond, de Vereniging van Letterkundigen.

Lees meer >

Uit het bestuur

Het Auteursbond-bestuur heeft twee nieuwe gezichten. Miro Lucassen is Petra Wolthuis opgevolgd als bestuurslid namens de sectie Freelance Journalisten. De nog vacante bestuurszetel is ingenomen door Mei Li Vos, voormalig Kamerlid voor de

Lees meer >

Educatieve Auteurs ontvangen subsidie voor coaching

Wil je een nieuw concept ontwikkelen? Wil je gaan samenwerken met voor jou nieuwe partijen in de markt? Zou je graag met een coach kijken naar je financiële situatie? Of wil je zelf coach worden? Als educatief auteur kun je een vergoeding ontvangen via de Auteursbond.

Lees meer >