Een auteursavond van ThiemeMeulenhoff

Op 17 april organiseerde uitgeverij ThiemeMeulenhoff weer een auteursavond. Aanleiding was deze keer de overname door Klett Gruppe; een Duitse educatieve uitgeverij. Klett is weliswaar zeer groot met bedrijven over de gehele wereld. Maar toch nog altijd een familie bedrijf, getuige het feit dat de presentatie en uitleg  gegeven werd door David Klett een telg uit de familie van de oprichters. Al met al lijkt ThiemeMeulenhoff met deze overname een goede toekomst tegemoet te kunnen zien.

Na de inleiding konden we kiezen uit een vijftal presentaties en workshops: van de introductie van de nieuwe wereldatlas Alcarta, presentaties over nieuwe ontwikkelingen in de ICT tot workshops over beeldgebruik en marketing strategie. Interessante onderwerpen en jammer dat we maar één keuze konden maken.

Een auteursavond van ThiemeMeulenhoff biedt ook altijd gezelligheid in de vorm van een borrel en buffetmaaltijd. De avond werd literair afgesloten met een interview met Hanna Bervoets en een lezing van Maartje Wortel.

Het is een mooie traditie van de Amersfoortse educatieve uitgeverij die op deze wijze een band met de auteurs weet te onderhouden.

Anne Coos Vuurmans