De Educatieve Parel

De Educatieve Parel 2019

Zet de educatief auteur als maker van hoogwaardig lesmateriaal in de schijnwerpers en zend jouw les in voor de Educatieve Parel 2019, de prijs voor de beste les.  De uitreiking vindt plaats op zaterdag 9 november, tijdens de Dag van de Educatieve Auteur.

Ieder jaar kiezen we een generiek thema om daarmee auteurs uit zoveel mogelijk schoolvakken uit te dagen. Dit jaar is het thema:

Macht is kracht

Macht en kracht: is dat hetzelfde? De twee begrippen worden vaak verward. Begrijpelijk: ze hebben immers met elkaar te maken. Maar toch zijn er ook verschillen. Onderwijs speelt een belangrijke rol in de betekenisgeving en duiding van macht in elke denkbare hoedanigheid. Als educatief auteur kun jij scholen helpen aan leermateriaal waarmee macht vanuit iedere mogelijke invalshoek bekeken wordt.
En daarin mag je zo inventief zijn als je wilt: van #metoo tot machtsverheffing, van coup tot zwaartekracht, en alles daartussenin. Wees creatief: wij denken dat dit thema zich leent voor ieder schoolvak en voor iedere doelgroep, van kleuter tot gymnasiast.

Wat kun je winnen?
Wat zijn de voorwaarden?

Met de winnende les zet je niet alleen de educatieve auteurs in het zonnetje, maar ook jezelf. Bekijk het filmpje dat Leraar24 maakte over de winnaars van 2017.