De Educatieve Parel

De Educatieve Parel 2018

Op zaterdag 10 november, tijdens de Dag van de Educatieve Auteur, zij de Educatieve Parel uitgereikt, de prijs voor de Beste Les van 2018.

Kwalitatief hoogwaardig lesmateriaal maken is een kunde! Tot 1 oktober konden educatieve auteurs en leraren hun lesmateriaal opsturen over het thema ‘Burgerschap pas in elke les’. Een deskundige jury heeft zich gebogen over de inzendingen en een eerste, tweede en derde prijswinnaar bekend gemaakt. Deze zijn uitgereikt aan het slot van de Dag van de Educatieve Auteur.

Docenten Arnout Wattel en Chiel Huijskes namen de eerste prijs in ontvangst voor hun les Betekenisvolle Statistiek. Volgens de jury zijn zij er glansrijk in geslaagd om burgerschapsonderwijs te verbinden aan wiskundeonderwijs.

De tweede prijs gaat naar Lotte van Baardwijk voor de les Niet eerlijk. Door overleggen en samenwerken leren kleuters uit groep 1/2 van het basisonderwijs dat anderen anders tegen situaties aan kunnen kijken dan zijzelf.

De derde prijs gaat naar Claudia Tulen en Barbara Raadsen voor de les Cartogaaf! Mijn ideale woonwijk. Leerlingen uit groep 7/8 van het basisonderwijs leren rekening te houden met behoeftes van verschillende bewoners in een wijk en worden zich zo bewust van hun eigen identiteit in relatie tot de identiteit van anderen.