Fondswerving en sponsoring

uur, NVJ Locatie Groningen

Deze training is onderdeel van ZZP cursusaanbod 50% korting.

 

Hoe kunnen redacties, journalisten, auteurs en vertalers zelf aan meer geld komen? Waar moeten ze beginnen? Vaak ontbreekt de kennis van sponsoring en fondswerving terwijl dit een mogelijkheid is om juist die leuke projecten wél mogelijk te maken.

De cursus ‘Fondswerving en sponsoring’ geeft inzicht in de fondsenwervende sector en de tips en trucs om geld binnen te halen. Tijdens de training wordt je vakkundig en professioneel begeleid door een coachende journalist die de afgelopen 10 jaar ruime ervaring heeft opgedaan met fondsenwerving in de journalistiek.

 

Resultaat van deze cursus

Na het volgen van deze cursus heb je inzicht in de mogelijkheden van fondsenwerving voor het schrijven van artikelen en het mogelijk maken van programma’s. Je hebt een concreet plan van aanpak gemaakt, weet welke fondsen passen bij het onderwerp en hoe je het plan onder de aandacht moet brengen. Ook leer je een aanvraag opstellen met een projectplan en begroting.

 

Onderwerpen

 • Wat is fondswerving?
 • Strategieën voor succes
 • Wanneer aanvragen bij fondsen
 • Fondsen zoeken
 • Kansrijke fondsen selecteren
 • Fondsen benaderen
 • Ideeën verzamelen voor projecten
 • Een concrete aanvraag opstellen/ praktijkoefening
 • Dekking en begrotingen opstellen
 • Tips en trucs voor fondsenwerving
 • De uitkomsten worden besproken

 

Voor wie?

Deze training is voor alle mediaprofessionals die overwegen gebruik te maken van de mogelijkheden van fondsenwerving. Dit kunnen redacties van radio en tv zijn die aanvullende inkomsten willen genereren voor hun programma’s, maar ook freelance journalisten, auteurs, vertalers en studenten.

 

Tijdsduur

De training bestaat uit een dag een met het accent op de theoretische benadering en zoveel mogelijk een praktische invulling en uitwerking. De sessie duurt zeven uur, een praktijkoefening maakt onderdeel uit van de dag.

 

De trainer

Lejo Siepe werkt al bijna dertig jaar als media- journalist (radio, tv, auteur) waarvan de laatste tien jaar ondermeer als fondsenwerver voor een stichting die av- documentaires produceert voor regionale en landelijke tv-zenders.

 

Praktische info

Datum: donderdag 13 december 2018

Tijd: 10.00 – 17.00 uur

Locatie: NVJ, Floresplein 19, 9715 HH Groningen

Prijs: € 240  /  € 120 voor Auteursbond-leden, NVJ-leden en niet-leden die geregistreerd zijn bij de KvK

Maximaal aantal deelnemers: 8

Bij de training zijn koffie/thee/frisdrank en een lunch inbegrepen.

Meer informatie, inschrijving en betaling op de website van de NVJ Academy >

 

 

 

ZZP cursusaanbod 50% korting is een samenwerking tussen de Auteursbond en NVJ Academy om met 50% korting cursussen en trainingen te volgen. LIRA heeft deze samenwerking mede mogelijk gemaakt.

Auteursbond-leden, NVJ-leden en niet-leden die geregistreerd zijn bij de KvK, kunnen hier gebruik van maken.