Nieuws

(Je)zelf uitgeven in 2020: lees de achtergrondartikelen

24 februari 2020

Op vrijdag 28 februari vertellen de meest ervaren zelf-uitgevers van Nederland in Boom Chicago over hun werk. Eerder schreef Christel Jansen voor de Auteursbond een reeks artikelen over uitgeven in eigen beheer.

Hebben self publishers de toekomst?
19 februari 2019
Heeft uitgeven in eigen beheer de toekomst? Kan het een beter verdienmodel opleveren voor de auteur en de uitgeverij onder druk zetten om het auteurshonorarium aan te passen? Hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit?
> Lees het artikel

Uitgeven in eigen beheer: Interview met Jacqueline Zirkzee
28 maart 2019
Jacqueline Zirkzee doet waar anderen over praten: ze gaf haar zevende roman in eigen beheer uit. Een paar dagen voor de presentatie van De eerste priesteres, de nieuwste roman van Jacqueline Zirkzee, leverde een vrachtwagen veertig dozen boeken af. Twee maanden later zijn er nog maar negen dozen over en denkt ze na over een tweede druk.
> Lees het artikel

Het nieuwe uitgeven: de coöperatie
1 juli 2019
Wilma Degeling (1957) werkte jarenlang als advocaat en rechter, tot ze zich ging toeleggen op het schrijven van kinderboeken. Ze zag met grote verbazing hoe auteurs instemden met slechte voorwaarden. Ze kent inmiddels de mores van het uitgeefvak, maar staat ook voor goede condities waartegen auteurs kunnen werken.
> Lees het artikel