Nieuws

Educatieve Parel 2019 naar Meldrid Ibrahim

12 november 2019

De Educatieve Parel 2019 is op zaterdag 9 november uitgereikt aan de auteur van het beste lesmateriaal. Educatief auteur Meldrid Ibrahim nam de prijs in ontvangst tijdens de Dag van de Educatieve Auteur. Naast de eerste prijs kende de jury vier eervolle vermeldingen toe.

De Educatieve Parel is een initiatief van de Educatieve auteurs van de Auteursbond. Met deze prijs wil de Auteursbond het maken van kwalitatief hoogwaardig lesmateriaal onder de aandacht brengen. Tot 14 oktober konden educatieve auteurs en leraren hun lesmateriaal opsturen over het thema ‘Macht is kracht’. Uit de inzendingen selecteerde de jury één winnaar en vier eervolle vermeldingen. De prijzen bestaan uit een geldbedrag en oorkonde.

Winnaar
Meldrid Ibrahim wint de prijs met haar les Computer says no; Kracht en macht van kunstmatige intelligentie, geschreven voor de derde klas havo/vwo. Aan de hand van motiverende werkvormen filosoferen leerlingen over kunstmatige intelligentie. De les sluit aan bij de actualiteit en bij de recente plannen van curriculum.nu.

Uit het juryrapport: “Een educatief auteur heeft de opdracht om een groot onderwerp in weinig lestijd bespreekbaar en begrijpelijk te maken. Met deze uitstekende les over het thema ‘Macht is kracht’ heeft Meldrid Ibrahim haar competenties als educatief auteur uitmuntend aangetoond. Haar les is met de recht de Educatieve Parel van 2019!”

Eervolle vermeldingen waren er voor Josien Boetje, Famke de Jong, Sander Lochtenberg, Emmi Visser.

Van links naar rechts: Sander Lochtenberg, Josien Boetje, Meldrid Ibrahim, Famke de Jong, Emmi Visser.

Lesmateriaal beschikbaar
De winnende les wordt professioneel vormgegeven en gepubliceerd op de website educatieveparel.nl. Scholen zijn vrij om het lesmateriaal ook daadwerkelijk te gebruiken.

Foto’s: Inigo Garayo.