Nieuws

Genomineerden voor Educatieve Parel

1 november 2018

Op zaterdag 10 november a.s. worden in Amersfoort de winnaars bekend gemaakt van de Educatieve Parel, de prijs voor het beste lesmateriaal van 2018. Het thema dit jaar is ‘Burgerschap past in elke les’. Afgelopen maanden konden auteurs en docenten hun lesmateriaal over dit onderwerp indienen. Een deskundige jury heeft uit de inzendingen drie genomineerden geselecteerd.

De genomineerden zijn:

  • Lotte van Baardewijk voor de les Niet eerlijk
  • Chiel Huijskes en Arnout Wattel voor de les Betekenisvolle statistiek
  • Barbara Raadsen en Claudia Tulen voor de les Cartogaaf! Mijn ideale woonwijk

Er wordt een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt. Aan de prijzen zijn oorkondes en geldbedragen verbonden.

Theater en speeches

De uitreiking van de Educatieve Parel vindt plaats op de Dag van de Educatieve Auteur, een conferentie vol lezingen en workshops, die allemaal in het teken staan van het ontwikkelen van goed lesmateriaal.

Voorafgaand aan de uitreiking geeft de interdisciplinaire theatergroep DEGASTEN een optreden. Op de voor hun typerende brutale manier zullen de spelers ingaan op de thema’s van de dag. Ook zal schrijver, journalist en literair recensent Aleid Truijens haar licht laten schijnen over het onderwerp ‘Burgerschap past in elke les’.

Het belang van goed lesmateriaal

De Dag van de Educatieve Auteur en de uitreiking van de Educatieve Parel zijn geïnitieerd en georganiseerd door de sectie Educatieve Auteurs van de Auteursbond, de beroepsorganisatie voor schrijvers en vertalers. Het doel is om het belang van goed lesmateriaal onder de aandacht te brengen en de makers daarvan in het zonnetje te zetten.

Lees meer op www.dagvandeeducatieveauteur.nl