Nieuws

12 workshops op de dag van de Educatieve Auteur

1 augustus 2018

Op de Dag van de Educatieve Auteur kunnen deelnemers meedoen aan twaalf  uiteenlopende workshops over de inhoudelijke, creatieve en praktische kanten van het maken van lesmateriaal. Het doel van de workshops is om educatieve auteurs en leraren die hun eigen lessen ontwikkelen nieuwe vaardigheden, aanpakken en inzichten te geven.

De bezoekers van de Dag van de Educatieve Auteur kunnen zich onder andere verdiepen in het combineren van beeld en tekst, het ontwikkelen van digitaal lesmateriaal en het zichtbaar maken van leerprocessen. Daarnaast is er gelegenheid om meer kennis op te doen van de zakelijke kant van het vak, om collega-auteurs te ontmoeten en nog veel meer.

De Dag van de Educatieve Auteur is een initiatief van de sectie Educatieve Auteurs van de Auteursbond. Goed onderwijs kan niet zonder goed lesmateriaal. Tijdens deze conferentie worden de makers van lesmateriaal in het zonnetje gezet en krijgen ze de kans om te leren en te ontmoeten.

De tweede Dag van de Educatieve Auteur vindt plaats op zaterdag 10 november in de Observant in Amersfoort van 09.30 tot 16.00. Naast de workshops is er de lezing van schrijver-filosoof Bas Haring, een optreden van theatergroep De Gasten en de uitreiking van de Educatieve Parel, een prijs voor de beste les van 2018 over het thema burgerschap.

Lees meer op www.dagvandeeducatieveauteur.nl