Nieuws

Wedstrijd voor het beste lesmateriaal 2018

12 juni 2018

Wie wint de Educatieve Parel

Kwalitatief hoogwaardig lesmateriaal maken is een kunde! Ieder jaar dagen we educatieve auteurs uit om een les te ontwerpen rondom een actueel thema. Ben jij een educatief auteur? Of leraar met het talent om ook goed lesmateriaal te maken? Doe dan mee aan de wedstrijd van de Auteursbond en maak kans op de Educatieve Parel, de prijs voor de beste les van 2018. Ieder jaar dagen we educatieve auteurs uit om een les te ontwerpen rondom een actueel thema.

Op de Dag van de Educatieve Auteur op 10 november 2018 wordt voor de tweede keer de Educatieve Parel uitgereikt. De Educatieve Parel is een initiatief van de sectie Educatieve Auteurs van de Auteursbond. Hiermee onderstreept de sectie het belang van goed lesmateriaal en worden de auteurs in het zonnetje gezet.

Het thema dit jaar is ‘Burgerschap past in elke les’. Scholen moeten burgerschap in hun onderwijs integreren. Veel scholen worstelen echter met het ‘hoe’. Jij als educatief auteur gaat de scholen daarbij helpen. Onze stelling is dat burgerschap in elke les geïntegreerd kan worden, van aardrijkskunde tot wiskunde.

Een deskundige jury oordeelt over de inzendingen. De maker van de beste les ontvangt een bedrag van 1000 euro en een oorkonde. De 2e en 3e prijswinnaar ontvangen respectievelijk 700 euro en 300 euro. Bovendien wordt je les professioneel opgemaakt en gepubliceerd op de site van de Auteursbond met de vermelding ‘Les van de beste educatieve auteur 2018’. Je kunt tot 1 oktober je lesmateriaal inzenden.

In 2017 was het thema van de Educatieve Parel ‘Wat is een feit?’ De eerste prijs werd  gewonnen door Famke de Jong voor haar les Nep of echt, geschreven voor leerlingen van groep 8 en de brugklas. De tweede prijs ging naar Bianca Antonissen voor haar les De mooie tekening voor de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs. Op de derde plaats eindigde Jordi Vermeulen met  de les maatschappijleer Schuldig of onschuldig.

Lees meer op:

www.educatieveparel.nl