Nieuws

Educatieve Parel voor het beste lesmateriaal

11 juli 2017

Op de Dag van de Educatieve Auteur op 11 november wordt voor het eerst de Educatieve Parel uitgereikt. Deze prijs is bestemd voor de auteur van de beste les over het thema ‘Wat is een feit’. Auteurs en ook docenten die zelf lesmateriaal ontwikkelen kunnen tot 22 oktober hun werk inzenden. De Educatieve Parel is een initiatief van de sectie Educatieve Auteurs van de Auteursbond, die hiermee het belang wil onderstrepen van goed lesmateriaal.

‘Goed onderwijs staat of valt met de man of vrouw voor de klas. Bij goed onderwijs hoort ook goed lesmateriaal,’ aldus Arend Pottjegort, voorzitter van de Educatieve Auteurs. ‘Deze wedstrijd wil voorbeelden laten zien van goede lessen: educatieve pareltjes. Daarmee zet de wedstrijd ook de makers in de schijnwerper: de educatieve auteurs. Zij maken daarmee goed onderwijs mogelijk.’

‘Wat is een feit’ is gekozen als thema voor deze eerste Educatieve Parel vanwege de actualiteit en brede maatschappelijke impact van deze vraag en omdat het aansluit bij tal van vakgebieden. Deelnemers kunnen dit thema heel breed oppakken, maar ook toepassen op hun eigen specifieke vakgebied, of dat nou maatschappijleer is of natuurkunde. Ook de keuze voor de doelgroep is vrij, van kleuterklas tot HBO.

Een deskundige jury oordeelt over de inzendingen. De maker van de beste les ontvangt een bedrag van € 1000,- en een oorkonde. De 2e en 3e prijswinnaar ontvangt respectievelijk €700,- en € 300,-. Bovendien zal bij een te publiceren versie een vermelding worden opgenomen dat dit een les is van “de beste educatieve auteur van Nederland 2017”.

Op de Dag van de Educatieve Auteur in Amersfoort wordt de educatieve auteur in het zonnetje gezet. Naast de uitreiking van de Educatieve Parel, zijn er inspirerende workshops en discussies en is er een keynote speech van Paul Kirschner, hoogleraar Onderwijspsychologie.

Lees meer over de Educatieve Parel.

Blijf op de hoogte van nieuws over de Educatieve Parel en/of Dag van de Educatieve Auteur.